Topmasters: Bioinformatics & Systems Biology en Parallel & Distributed Computer Systems

De masteropleidingen Bioinformatics and Systems Biology en Parallel and Distributed Computer Systems zijn, volgens de vandaag verschenen Keuzegids Masters 2017, topopleidingen. Ze scoren rapportcijfers van respectievelijk een 8,2 en een 9.

03/01/2017 | 12:55 PM


In totaal telt de VU zes masterstudies die het predicaat  ‘topopleiding’ verdienen, aldus de redactie van de Keuzegids. De Keuzegids 2017 is een uitgave van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI). Samen met de VU-master Fiscaal Recht staat Parallel and Distributed Computer Systems zelfs in de top-20. In totaal kregen dit jaar 144 masterstudies een 7,5 of hoger op hun rapport. 

Nationale Studenten Enquête 
De Keuzegids vergelijkt opleidingen op basis van studentoordelen uit de Nationale Studenten Enquête en op input van onderwijsexperts. De Masters-gids voor 2017 is gebaseerd op de NSE van begin 2016. Circa een derde deel van het totaal aan Nederlandse masterstudenten nam hieraan deel. Ook zijn gegevens opgenomen over grootte, taal en vorm van de opleiding en de kosten die ermee gemoeid zijn. 

Doel is aankomende studenten te helpen bij het kiezen van een geschikte masteropleiding. De overallscores van de negen ‘brede’ universiteiten lopen niet ver uiteen: de VU staat met 57,5 punten op de zevende  plaats ,net onder de EUR (Rotterdam) met 58 punten. Bovenaan eindigt  de KUB (Tilburg) met 63 punten.